Μπορεί ο 34χρονος Αντρές Ινιέστα να ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Ισπανίας και τη Μπαρτσελόνα και να αγωνίζεται πλέον στην  Ιαπωνία ωστόσο η επιλογή της νέας του ομάδας φαίνεται πως έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην επιχείρηση παραγωγής κρασιού της οικογένειάς του, η οποία γνωρίζει άνθηση.

Η μετακίνηση του αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στην ιαπωνική Βίσελ Κόμπε εκτόξευσε τις πωλήσεις κρασιού του οινοποιείου «Bodega Iniesta» στην ασιατική χώρα, με την ιαπωνική αγορά να δείχνει ενδιαφέρον ακόμη και για την αγορά μετοχών της εταιρείας.

«Το κρασί πάντα αποτελούσε παράδοση για την οικογένειά μας, ωστόσο δεν είχαμε την οικονομική δύναμη να στήσουμε ένα οινοποιείο, μέχρι να μπει ο Αντρές στον κόσμο του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο πατέρας του διάσημου ποδοσφαιριστή και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χοσέ Αντόνιο Ινιέστα, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Στόχος μας πάντα ήταν να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, χωρίς απαραίτητα να βγάζουμε χρήματα. Ωστόσο, κάνουμε καλά τη δουλειά μας και βλέπουμε την επιχείρησή μας να μεγαλώνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το οινοποιείο παρήγαγε 1,2 εκατ. μπουκάλια κρασί το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση παραγωγής 500% σε σύγκριση με το 2010, χρονιά κατά την οποία ο Αντρές Ινιέστα σκόραρε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, στο 116ο λεπτό της παράτασης, με αντίπαλο την Ολλανδία.

Πλέον, 60% των εσόδων της Bodega Iniesta, η οποία έχει έδρα τη Φουεντεαλμπίγια –τόπο καταγωγής της οικογένειας Ινιέστα- προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων, με τις εκτιμήσεις για το τρέχον έτος να δείχνουν νέα ενίσχυση των πωλήσεων.

www.naftemporiki.gr/