Ηλικιωμένες γυναίκες, που περπατούσαν αμέριμνες σε δρόμους της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, είχαν μπει στο στόχαστρο 36χρονου. Ορμούσε πάνω τους, με το κλεμμένο μηχανάκι που οδηγούσε κι άρπαζε τις τσάντες τους!


Ο νεαρός πιάστηκε στα... πράσα χθες. Είχε κλέψει μια μοτοσικλέτα, έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένες γυναίκες με τσάντες και, μόλις τις έβλεπε να περπατούν αμέριμνες, τις πλησίαζε, άρπαζε την τσάντα και... όπου φύγει - φύγει!

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να αρπάξει τις τσάντες, πετούσε τις γυναίκες στο οδόστρωμα ή το πεζοδρόμιο και τις τραυμάτιζε ελαφρά!

Χθες, είχε προλάβει να αρπάξει την τσάντα 67χρονης πεζής, η οποία περιείχε χρήματα, διάφορα έγγραφα κι ένα λάπτοπ. Στη συνέχεια, προσπάθησε να αρπάξει τις τσάντες από άλλες δύο γυναίκες, τις οποίες έσυρε, για λίγα μέτρα, με το μηχανάκι, χωρίς να το καταφέρει. 

Οι παθούσες ειδοποίησαν την αστυνομία και άνδρες της Αμέσου Δράσεως τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Πάνω του βρήκαν μικροποσότητα ηρωίνης, κάποια από τα χρήματα που είχε αρπάξει κι άλλα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στην 67χρονη. 

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο, να ενέχεται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.