Δείτε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων εδώ.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΜΝΗΜΕΙΟ προδοσίας. Φοβερή αποκάλυψη σε νέα απόρρητα έγγραφα που έφεραν στο φως τα WikilLeaks»
«Μνημείο εθνικής προδοσίας συνιστούν δύο έγγραφα ίων WikiLeaks, τα οποία αποκαλύπτουν το μέγεθος του ενδοτισμού και του τυχοδιωκτισμού που επέδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός στο Σκοπιανό και στα ελληνοτουρκικά, λίγο πριν παραδώσει τη χώρα δεμένη πισθάγκωνα τους ξένους δανειστές μετά την αναρρίχησή του στην εξουσία το 2009... Τα δύο έγγραφα είναι απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου hellasjournal.gr. Αυτά δείχνουν περίτρανα ότι ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός έδινε γη, αέρα και ύδωρ στον Ταγΐπ Ερντογάν, αλλά και στον υπερεθνικιστή πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Γκρούεφσκι», γράφει η εφημερίδα.



ΕΘΝΟΣ: «Χειροπέδες για επιθέσεις σε εφοριακούς»
Όπως γράφει η εφημερίδα, «προστασία ζητούν οι «αδιάφθοροι» Οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι είναι τα τελευταία δΰο περιστατικά ξυλοδαρμού στην Καστοριά και έμμεσης τρομοκράτησης στη Μύκονο στελεχών της φορολογικής διοίκησης που έκαναν ελέγχους. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζεται να καταθέσει άμεσα διάταξη στη Βουλή με την οποία θα χαρακτηρίζονται ιδιώνυμο αδίκημα οι απειλές, οι ύβρεις και οι λεκτικές και σωματικές επιθέσεις εναντίον ελεγκτών κατά τη διενέργεια ελέγχου».


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πούτιν και Τραμπ "σκοτώνουν" Τσίπρα Καμμένο»
Η εφημερίδα γράφει: «Ενα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα είχε η ιστοσελίδα defencenet, το μεσημέρι της Κυριακής. Ένα δημοσίευμα, το οποίο αναφερόταν στην θέληση της αμερικάνικης κυβέρνησης να "τελειώσει" με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «29 παράθυρα για σύνταξη πριν τα 60»
Η εφημερίδα σχολιάζει: «Είναι πραγματικά απίστευτοι στο Μαξίμου και γενικότερα στην κυβέρνηση. Από τη μία, έχουν υπογράψει και μάλιστα έχουν ψηφίσει δύο φορές τις περικοπές στις συντάξεις που θα γίνουν από την 1 η - 1 - 2019. Και, από την άλλη, επιμένουν να εμπαίζουν τους συνταξιούχους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι μειώσεις θα πάρουν αναβολή ή μπορεί και να μην εφαρμοστούν καθόλου»!



ΕΣΤΙΑ: «Δεύτε τελευταίον ανασχηματισμόν για το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ»
«Στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου για κάποιον περίεργο λόγο θεωρούν ότι ό ανασχηματισμός μέ άρωμα ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός για τα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση μιας «κεντροαριστερής ατζέντας», μπορεί να αποτελέσει λύση στα τραγικά αδιέξοδα τής κυβερνήσεώς του και να αποτελέσει την καύσιμο ύλη προκειμένου να περιορίσει την πρωτοπορία της ΝΔ την οποία παρατηρεί πλέον με τα ...κιάλια», γράφει η εφημερίδα.



Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Έφυγε ο Σταύρος, σχόλασε ο γάμος«
“Αποχώρηση αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία τα μέλη του Ποταμιού, αφήνοντας στο εγχείρημα μόνο το ΠΑΣΟΚ με τους μικρότερους συμμάχους του. Αιχμές του Στ. Θεοδωράκη κατά της Φώφης Γεννηματά για «παλιομοδίτικες πρακτικές και αρχηγισμό». Η απάντηση του Κιν.Αλλ.», γράφει η εφημερίδα.



ΤΑ ΝΕΑ: «Στο σφυρί ακίνητα για απλήρωτες κλήσεις»
Η εφημερίδα αναφέρει: «Βροχή οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, περιουσιακών στοιχείων και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από δήμους».


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αντίστροφη μέτρηση
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «καθεστώς εικονικής πραγματικότητας -με προφανείς εκλογικούς σχεδιασμούς στο... βάθος- δημιουργεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μαζικά από το Σκοπιανό, την απόφαση του Eurogroup για τη μεταμνημονιακή εποπτεία και το προσφυγικό».



ESPRESSO: Πήρε το τηγάνι και με σοδόμισε
Η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάθεση μοντέλου για όσα της έκανε ο σύντροφός της.


KONTRANEWS: Θεοδωράκης και Καμμένος βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό
Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα «η αποχώρηση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ από το ΚΙΝ.ΑΛ. της Φώφης Γεννήματα απελευθερώνει δυνάμεις από την Κεντροαριστερά καθιστώντας κυρίαρχο τον Αλέξη Τσίπρα και δρομολογώντας ραγδαίες εξελίξεις προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».


STAR PRESS: Έχασε τη μάχη για τη ζωή
Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο της Τζέσης Παπουτσή.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ακτινογραφία στον ΕΝΦΙΑ»