Κυκλοφόρησε το περιοδικό «Φιλόλογος»


Κυκλοφόρησε το διπλό τεύχος του περιοδικού «Φιλόλογος» (171-172) με κείμενα και άρθρα διακεκριμένων επιστημόνων. Το περιοδικό του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  εκδίδεται και πάλι από τον οργανισμό Μαλλιάρης Παιδεία, με τετραμηνιαία περιοδικότητα.
Το διπλό τεύχος (Ιανουάριος – Αύγουστος 2018) περιέχει:
Σημείωμα του δ.σ. του Συλλόγου «Φιλόλογος» με τίτλο «Νέα αφετηρία».
Κείμενα
Σελίδες για τον Μιχάλη Σετάτο (1929-2017: «Μνήμη Μιχάλη Σετάτου» της Άννας Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, «Μιχάλης Σετάτος (1929-2017)» του Γιώργου Παπαναστασίου, «Αδύνατες και δυνάμει γλωσσικές Κατασκευές» της Άννας Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, «Μορφοφωνολογική περιγραφή των αποκομμάτων της Ελληνικής» της Ανθής Ρεβυθιάδου, «Το λόγιο επίπεδο της σύγχρονης κοινής νέας ελληνικής ως γλωσσική χρήση και διδακτικός στόχος: κατάρα ή ευχή;» του Ασημάκη Φλιάτουρα, «Το χρονικό μιας σκιαμαχίας: Ως και Σαν» του Γιάννη Βελούδη, «Από τη χειρόγραφη στην ηλεκτρονική γραφή» του Γεώργιου Μπαμπινιώτη, «Ο έκτος τόμος του Ιστορικού Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών» του Γιώργου Παπαναστασίου «Μορφολογική επεξεργασία και
μορφολογικές διαταραχές» της Χριστίνας Μανουλίδου, «Κατάρτιση και εφαρμογή προγράμματος γνωστικής παρέμβασης σε παιδί με Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή. Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και εκπαιδευτικές προεκτάσεις» των Αικατερίνης Αράπογλου-Σταυρούλας Σταυρακάκη- Ιωάννας Τάλλη – Μαρία Βλασσοπούλου.
 Άρθρα
«Κακριδής και Κριαράς στην τελευταία κερδισμένη μάχη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης (1987)», του Ηλία Σπυρόπουλου, «Εταίρες – Οι πιο χειραφετημένες γυναίκες της Αθήνας;», του Βασίλη Λεντάκη.
Βιβλιοπαρουσιάσεις
«Mary Beard, SPQR. Ιστορία της Αρχαίας Ρώμης (μτφ. Κώστας Κουρεμένος), Αθήνα, 2017, εκδ. Αλεξάνδρεια» από τον Βασίλη Φυντικόγλου, «Robert Maltby – Kenneth Belcher, Τα λατινικά: Μαθαίνοντας την γλώσσα από τις πηγές (Απόδοση, προσαρμογή: Ευάγ. Καρακάσης, Ελ. Περάκη-Κυριακίδου), Σμίλη, Αθήνα, 2017, σελ. 360», από την Ανθοφίλη Καλλέργη.
 Ακόμη, το περιοδικό περιλαμβάνει: Σημείωμα της Συντακτικής Επιτροπής, Οδηγίες σύνταξης και αποστολής κειμένων και παρουσίαση βιβλίων και περιοδικών που στάλθηκαν στον «Φιλόλογο».

-->

Σχόλια