Υπάλληλος των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική έβαλε χέρι σε 300.000 €

Υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. κατηγορείται ότι έβαλε χέρι σε 300.000 ευρώ από ταχυδρομικά υποκαταστήματα της Χαλκιδικής!Το θέμα προέκυψε μετά από εσωτερικό έλεγχο που αφορά την περίοδο 2012-2014. Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου, που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέας Ζήσης, ο κατηγορούμενος, από τη θέση ανώτερου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ., αρχικά στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας και μετέπειτα σ' αυτό της Κασσάνδρειας, φέρεται ότι καταχράστηκε - υπεξαίρεσε χρήματα που αναλογούσαν σε μεταφορές κεφαλαίων, εμβάσματα, συντάξεις κ.ά. Για να καλύψει τις πράξεις του, πλαστογραφούσε τα παραστατικά των δικαιούχων και τακτοποιούσε ηλεκτρονικά τις εντολές πληρωμής!


Τον έπιασαν να κλέβει και τον… έστειλαν αλλού!


Αρχικά εντοπίστηκε το έλλειμμα στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας κι αποφασίστηκε η μετάθεσή του στο υποκατάστημα της Κασσανδρείας. Ο υπάλληλος, όμως, συνέχισε τα ίδια και εκεί!


Ο εισαγγελέας Διαφθοράς παρήγγειλε να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για πλαστογραφία και υπεξαίρεση εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και να παραπεμφθεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Σχόλια