Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκαν δύο συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride, όταν, άγνωστοι τούς πέταξαν στα νερά του Θερμαϊκού, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.


Με έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα πρωτοδικών, Αθηνά Κωνσταντινίδου, ο κ. Τσόγκας, ζητεί να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα προς διαπίστωση τέλεσης αυτεπάγγελτα διωκόμενων πράξεων, όπως αυτές της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης κ.ά., σε συνδυασμό, μάλιστα, με το νόμο για τη ρατσιστική βία (81ΠΚ)

Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Λευκό Πύργο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες κινήθηκαν προς το μέρος των δύο θυμάτων, όταν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για συμμετέχοντες στο Pride, και τους έσπρωξαν διαδοχικά στη θάλασσα. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος έβγαλαν τα δύο θύματα, έναν Έλληνα κι έναν Ιταλό με βραζιλιάνικη καταγωγή, από το Θερμαϊκό.