Για μία από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας, η οποία γράφτηκε εν κρυπτώ και με περισσή επιπολαιότητα, κάνει λόγο ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Β΄ Θεσσαλονίκης, Άρης Φωκάς αναφερόμενος στη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ για το Σκοπιανό.

«Η χώρα μας βιώνει μία μεγάλη εθνική ήττα, καθώς ξεπουλάμε τη Μακεδονία παραχωρώντας ελαφρά τη καρδία γλώσσα και εθνότητα. Έχουμε μία οπορτουνιστική κυβέρνηση, που είναι ανίκανη να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας και παράλληλα, με έπαρση, δεν λαμβάνει υπόψη της τη βούληση του ελληνικού λαού» σημειώνει ο κ. Φωκάς, επισημαίνοντας πως με τους κακούς της χειρισμούς η κυβέρνηση διχάζει του Έλληνες ενώνοντας τους Σκοπιανούς.

«Από την κυβέρνηση δηλώνουν περιχαρείς για τη μεγάλη νίκη τους και ζητούν δια στόματος του πρωθυπουργού από τους Έλληνες να είναι υπερήφανοι. Να είναι υπερήφανοι για την ντροπιαστική συμφωνία; για την εθνική μειοδοσία που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα μας;» τονίζει ο κ. Φωκάς, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά τα δώρα της κυβέρνησης προς τη γειτονική χώρα διαιωνίζουν τον αλυτρωτισμό και ανοίγουν τις ‘ορέξεις’ των γειτόνων μας και για άλλες διεκδικήσεις.