[Εκλογές][bsummary]

Οι Ιταλοί καλοβλέπουν Ζινταν στην Γιουβε, αλλά…

Την Γιουβέντους δεν την υποστήριζα ποτέ. Ούτε και την έβλεπα με συμπάθεια. Πάντα αναγνώριζα όμως πώς η Γιουβέντους ήταν η «φαμίλια» που έκανε κουμάντο στο Ιταλικό ποδόσφαιρο, και ένα από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ, που η γνώμη της μετρούσε ανέκαθεν στην Ευρώπη.

Γράφει ο Γιαννης Χατζηιωαννίδης

Με τους τελευταίους χαμένους τελικούς, η Γιουβέντους ψάχνει την ταυτότητα της και το ειδικό βάρος μιας πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η «βέκια σινιόρα» χρειάζεται επειγόντως σημείο αναφοράς. Και αυτό το σημείο μπορεί να της δώσει ο Ζιντάν. Τα σημάδια άλλωστε «φωνάζουν» Ζιζού! Με τα σικάτα κοστούμια του, λιγομίλητος και… ψαρωτικός, ο άνθρωπος που ανέβηκε στο ποδοσφαιρικό Εβερεστ με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται η Γιουβέντους για να της δώσει αυτό που δεν μπορεί ο Αλέγκρι, ο Ντιμπάλα, αλλά και ο τεράστιος Μπουφόν, που πλέον δεν είναι μέλος της.
Ήδη στην Ιταλία το θέμα συζητείται, το κατά πόσον δηλαδή ο Ζιντάν θα μπορούσε να είναι ο επόμενος «alenatore» της Γιουβέντους.
Η διαδρομή έως την κορυφή είναι επίπονη, αλλά όταν βρεθείς εκεί διαπιστώνεις ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν προς τα κάτω. Ο Ζιντάν κοντοστάθηκε πέρσι εκεί πάνω, πρωταθλητής Ευρώπης και Ισπανίας μαζί, αλλά δεν φοβήθηκε την άβυσσο. Τόλμησε να δοκιμάσει ξανά τις αντοχές του. Και δικαιώθηκε. Διαπίστωσε όμως ότι η πτώση ήταν πολύ κοντά.
Και έτσι αποχώρησε, παγώνοντας τον Πέρεθ και αναγκάζοντας οπλους τους δημοσιογράφους της Ευρώπης, για το ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος προπονητικός σταθμός του. Είχε την μαγκιά να μη θαμπωθεί από όλα όσα πέτυχε και με καθαρό μυαλό να αναγνωρίσει, ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.
Κανείς πάντως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του. Οι Ιταλοί τον θέλουν, το ίδιο θα μπορούσε και η Εθνική Γαλλίας, αλλά μόνον ο χρόνος θα απαντήσει στο ερώτημα που ταλανίζει τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Και φυσικά,α ς μην ξεχνάμε πώς η Ρεάλ είναι πάντα εκεί για να ικανοποιήσει οτιδήποτε ζητήσει.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]