Η στάση των ΑΝΕΛ στο θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για το κόμμα, στη Βόρειο Ελλάδα.



Μπορεί ο Θ. Τοσουνίδης, που ανέλαβε εκπρόσωπος του κόμματος και είναι Θεσσαλονικιός να ΄χει πάρει σβάρνα τα κανάλια και να δηλώνει πως “μπορεί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να ρίξουν την κυβέρνηση για το Σκοπιανό”, οι αντιδράσεις, όμως, των μελών των ΑΝΕΛ δείχνουν πως τα λόγια του “δεν περνούν” στην εκλογική βάση.


Στην Α Θεσσαλονίκης το “βαρύ χαρτί” ήταν ο Κώστας Ζουράρις –συνεργαζόμενος με την Πυρίκαυστο Ελλάδα. Μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση, για τις γνωστές δηλώσεις του περί Ολυμπιακού και Άρη, δε φαίνεται να κερδίζει μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Ο  Κ. Κυζιρίδης, που ήταν επιλαχών, έχει αποχωρήσει και το 3,36% που συγκέντρωσαν οι ΑΝΕΛ στις προηγούμενες εκλογές στην συγκεκριμένη περιφέρεια, φαίνεται άπιαστο όνειρο.


Παρόμοιες δυσκολίες και στη Β’ Θεσσαλονίκης, για τον εκλεγμένο Γ. Λαζαρίδη. Η περιοχή εκφράζει μία πιο εθνική στάση από την Α Θεσσαλονίκης κι ο κ. Λαζαρίδης έχει, πλέον, να περπατήσει ένα βουνό.


Η Μανταλένα Παπαδοπούλου στην Ημαθία είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς κι είχε ¨τρέξει” πολύ για το κόμμα. Πλέον, λόγω συμφωνίας Πρεσπών, βλέπει τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ από το σπίτι της, διαχωρίζοντας τη θέση της από τη στάση του –ως πρόσφατα- αρχηγού της.


Στην Κοζάνη αποχώρησαν 11 μέλη από τη συντονιστική –ανάμεσά τους και ο περιφερειάρχης Παν. Πλακέντας.


Στις Σέρρες έχουν φουντώσει οι φήμες ότι στις επόμενες εκλογές δε θα ακολουθήσει το κόμμα η νυν υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά. 


Στη Ροδόπη σήμανε πλήρης διάλυση. Αποχώρησε σύσσωμη η συντονιστική.


Όλα δείχνουν ότι, αν δεν αλλάξουν άρδην τα πράγματα, ο Πάνος Καμμένος δε θα βρίσκει άνθρωπο να του συμπληρώσει τα ψηφοδέλτια στη Βόρειο Ελλάδα…