[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Σεισμός αισθητός στη Θεσσαλονίκη

Στο Σοχό το επίκεντρο;

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 11.21 .


Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται στα βόρεια της λίμνης Βόλβη, 47 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, 29 χιλιόμετρα νότια των Σερρών, στην περιοχή του Σοχού, κοντά στην Νιγρίτα Σερρών.

Η πρώτη μέτρηση έγινε από το αυτόματο σύστημα και καταγράφηκε στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. Το εστιακό βάθος της δόνησης, σύμφωνα με το Κέντρο, είναι στα 5 χιλιόμετρα.

Στη Θεσσαλονίκη αρκετοί ήταν αυτοί που αντιλήφθηκαν τη δόνηση. Κάποιοι βγήκαν στα μπαλκόνια, αναρωτώμενοι τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Σεισμολογικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, η πρώτη δόνηση στις 11.21, είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στις 11.23 ακολούθησε δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της Ρίχτερ και στις 11.24 άλλη μία δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών. Οι δονήσεις προέρχονταν από απόσταση 30 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, μεταξύ Ασκού και Ευαγγελισμού. 

Η δόνηση σημειώθηκε 40 χρόνια και πέντε μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της Θεσσαλονίκης και το επίκεντρο έχει μετακινηθεί ελαφρώς βορειότερα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]