[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ευχαριστούμε πολύ, Κώστα Πολίτη!Μετά από χρόνια προβλήματα στην υγεία του, έφυγε, σήμερα, από τη ζωή ο Κώστας Πολίτης. Ήταν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ που άνοιξε το δρόμο των μεγάλων επιτυχιών.


Τον είχα γνωρίσει, ως αθλητικός συντάκτης και ομολογώ ότι, όποτε κι αν του ζήτησα το παραμικρό, από μια απλή δήλωση ως μια συνέντευξη μεγάλης χρονικής διάρκειας, δεν είπε ποτέ όχι. Μάλιστα θυμάμαι ακόμη όταν είχε γίνει μια αιφνίδια αλλαγή προπονητή στον πάγκο της Εθνικής, που ο Σταύρος Τσώχος, τότε επικεφαλής του αθλητικού τμήματος του Αντέννα, είχε ζητήσει μια ον κάμερα δήλωση μέσα στα... άγρια μεσάνυχτα.

-Τώρα, με ρώτησε από το τηλέφωνο (δεν είχε κινητά τότε);

-Σε παρακαλώ, πολύ, κόοουτς, του απάντησα. 

Δέχτηκε. Και βρεθήκαμε σε ένα αγαπημένο του μέρος, στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, την παραλιακή της Θεσσαλονίκης, μέσα στη μαύρη νύχτα, για μια δήλωση μερικών δευτερολέπτων! Ευθυτενής, πρόσχαρος, μετρημένος...

Είχε ένα τεράστιο χάρισμα για προπονητής ο Κώστας Πολίτης. Μπορούσε να διαχειριστεί μεγάλες προσωπικότητες. Σκεφτείτε μόνον ποιοι έπαιζαν στην Εθνική Ελλάδος όταν κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό στο Ειρήνης και Φιλίας: Γκάλης, Γιαννάκης, Φασούλας, Σταυρόπουλος, Χριστοδούλου (για να πω μόνον λίγα από τα ονόματα που έπρεπε να διαχειριστεί καθημερινά). Και το ΄κανε με μοναδική μαεστρία, χαρίζοντας σε όλους μας την πρώτη μεγάλη εθνική διάκριση...

Ο Κώστας Πολίτης έφυγε σήμερα από κοντά μας, σε ηλικία 87 ετών.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δύτες συναντήθηκαν με ανακόντα μήκους επτά μέτρων - video

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]