[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Βιοτέχνες Θεσσαλονίκης: Απαράδεκτη η συμφωνία για το Σκοπιανό

Για περίπλοκη συμφωνία με γκρίζα σημεία κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αναφερόμενο στη συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογο του.

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση η εκχώρηση του ονόματος ‘Μακεδονία’ και η αποδοχή της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας συνιστούν μίας πρώτης τάξεως εθνική υποχώρηση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λύσεις ένα πρόβλημα που χρονίζει, ωστόσο η λύση που επιλέχθηκε από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, μόνον ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως με τη συμφωνία αυτή ανοίγουν νέες πληγές για τους βορειοελλαδίτες, ενώ παράλληλα μετατρέπεται το σκοπιανό πρόβλημα σε ελληνικό.

«Η αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων περί "Μακεδόνα πολίτη" και "μακεδονικής γλώσσας" δεν επιλύουν τα αλυτρωτικά ζητήματα, αντίθετα τα διαιωνίζουν» αναφέρει ο κ. Καπνοπώλης τονίζοντας πως «για τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, η λύση, στην τελική της μορφή, θα πρέπει να περιλαμβάνει την προστασία των ελληνικών επενδύσεων και όλων των ζητημάτων που αφορούν τις εμπορικές χρήσεις των ελληνικών προϊόντων και των επωνυμιών τους, και γενικότερα τις ομαλές οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που δεν θα δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ζάκυνθος: Ευτυχώς εκκένωσαν το ξενοδοχείο...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]