[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι είπε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών για την τροπολογία για τα ενοικιαζόμενα Ι.Χ.

«Με τη νέα ρύθμιση μπορούν να καλυφθούν οι στρεβλώσεις που δημιουργούνται από την παραβατική συμπεριφορά των οδηγών ενοικιαζόμενων οχημάτων και ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν και οι ανάγκες τουριστικής κίνησης τους 4 μήνες της θερινής περιόδου».Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην Ολομέλεια, αιτιολογώντας την τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, με την οποία συμπληρώνονται οι διατάξεις του άρθρου 219Α του νόμου 4512/2018, σχετικά με την εκμίσθωση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι:

- Περιορίζεται στη μισή ώρα -αντί για τρεις ώρες που ισχύει σήμερα- η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω παρακράτησης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, που επιτρέπεται να συνάπτουν τα τουριστικά γραφεία, τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων κλπ, ειδικά για τα νησιά της χώρας, πλην των μνημονευομένων και για τους τρεις μήνες από Μάιο ως Αύγουστο.

- Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή των προτεινόμενων διατάξεων -λαμβανομένων υπόψη των ενδεικτικά οριζόμενων κριτηρίων, όπως κάλυψη της χωρητικότητας και των αναγκών των επισκεπτών, διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού κλπ.- μπορούν να καθορίζονται με υπουργική απόφαση.Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]