Είναι ίσως από τις λίγες φορές στην ιστορία του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που σε ένα παγκόσμιο κύπελλο δεν υπάρχουν ακλόνητα φαβορί.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Οι ισορροπίες δεν διαταράσσονται, και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι ομάδες που θα φτάσουν στο τέρμα. Εννοείτε πώς γνωρίζουμε ήδη τα ονόματα που θα μαγνητίσουν, χωρίς επίσης να αναμένουμε κάποια αποκάλυψη. Όποιος παρακολουθεί στενά το Τσάμπιονς Λίγκ, γνωρίζει ήδη τα βαριά χαρτιά της διοργάνωσης, καθώς οι καλύτεροι του πλανήτη μας, παίζουν στην κορωνίδα των διοργανώσεων.

Τρια είναι τα ονόματα που θα τραβήξουν τα φώτα. Ρονάλντο, Μέσι και Σαλά, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το ποδόσφαιρο σήμερα, καθώς είναι αυτοί που αποτελούν τους ηγέτες και για τις ομάδες τους και για τις εθνικές του. Φυσικά και η απόδοση τους θα κρίνει πολλά για την πορεία των εθνικών ομάδων. Όσο για αποκάλυψη; Δεν βλέπω κάποιοι “αγνωστο” που θα μπει ανάμεσα στους μύθους της εποχής.

Όσον αφορά το ερώτημα, για το ποία ομάδα θα κατακτήσει το Μουντιάλ, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Τα φαβορί είναι ήδη γνωστά. Η Γερμανία, εστεμμένη πρωταθλήτρια κόσμου, η Βραζιλία του Νειμάρ που επέστρεψε, η Αργεντινή του Μέσι που πιέζεται κυρίως από τους συμπατριώτες του για να πάρει το τρόπαιο, και φυσικά η νέα Γαλλία με πολύ ταλέντο αλλά άπειρη σαν ομάδα.Η Πορτογαλία του Ρονάλντο, πρωταθλήτρια Ευρώπης θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της, είναι ικανή για το μπάμπ, αλλά τα περιμένει ολα από τον Κριστιάνο.

Η Ισπανία έχει μεγάλη εμπειρία αλλά όχι φρεσκάδα, και οτιδήποτε άλλο θα είναι σούπερ έκπληξη. Εννοείτε και η πορεία των Ρώσων που σαν οικοδεσπότες θα πάρουν και σφυρίγματα, ενώ ο δρόμος τους δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς θα βρουν τα θηρία στα ημιτελικά. Αουταιντερ πρωτης γραμμής η Κροατία του Μόντριτς και το Βέλγιο του Αζάρ.
Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο κάλυψης της διοργάνωσης κυρίως από τους Αμερικανούς, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο να αφαιρεθεί η διοργάνωση.
Αρνητικό τέλος γεγονός για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η απουσία της Ιταλίας, που κατά καιρούς καθόρισε τον θεσμό αλλά και της Ολλανδίας, που μάγεψε με αρκετές ομάδες στην πορεία των Μουντιάλ.

ΣΣ1


Αν και δεν πολυενδιαφέρει η άποψη μου τους αναγνώστες, θα παραμείνω πιστός όπως πάντα στην αγαπημένη μου Βραζιλία, που έχει και ταλέντο και εμπειρία.