Σε μία δήλωση που προκαλεί αντιδράσεις εντός της ΝΔ προχώρησε ο Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να στηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.


Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που μοιάζει με προοίμιο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του. Στήριξης που προκάλεσε πλείστες όσες αντιδράσεις ακόμη και εντός της “Πρωτοβουλίας”, ενώ στη Νέα Δημοκρατία στελέχη που, στο μακρινό 2010 έδειχναν ιδιαίτερα φιλικά με τον Γιάννη Μπουτάρη, έκαναν στροφή 180 μοιρών, με συνεχείς αναρτήσεις κατά του Τσίπρα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, όσον αφορά την δημαρχιακή ικανότητα του δεύτερου!


Ο κ. Δένδιας εκτίμησε πως η ΝΔ δεν πρέπει να αφήνει τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανοίγματα στην Κεντροαριστερά και αυτή να μένει έξω από το "παιχνίδι".


Μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε συγκεκριμένα: «Δεν υπάρχουν απόψεις που είναι μέσα στην κεντροαριστερά κι εμείς δεν μπορούμε να συζητήσουμε μαζί τους. Δεν γίνεται ο κ. Τσιπρας να έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται σε όλο το πολιτικό σκηνικό και να κάνει γύρους δεξιά και αριστερά από τη Νέα Δημοκρατία και η Νέα Δημοκρατία, που είναι ένα κόμμα ευρύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να έχει ευρύτερους διαύλους επικοινωνίας. Την συζήτηση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Μπουτάρη θα μπορούσαμε να την κάνουμε κι εμείς. Και με οποιονδήποτε έχει χαρακτηριστικά μιας κεντροαριστεράς ανοικτής στην κοινωνία μπορεί η Νέα Δημοκρατία να συζητήσει. Εάν δεν το επιλέξει είναι θέμα δικό της, όμως δεν είναι μόνο κ. Τσίπρας που μπορεί να συζητά».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως αν και κατά 99% η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει δικό της υποψήφιο στον δήμο Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε με νόημα ότι μπορεί να εξετάσει και την υποψηφιότητά Μπουτάρη. «Μπορούμε να σκεφτούμε και αυτό, είναι όλα ανοιχτά στη συζήτηση».


Να σημειώσουμε πως οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγα 24ωρα αφότου η ΝΔ σε άτυπη ενημέρωσή της τόνισε πως ο Μπουτάρης ό,τι είχε να δώσει στη Θεσσαλονίκη το έδωσε –κι ενώ η ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης έχει κηρύξει… ανένδοτο, ενώ η δήλωση Τσίπρα για κοινό μέτωπο “κατά της μαυρίλας” έχει ενεργοποιήσει όλη την Κεντροδεξιά!