Ένα εύκολο, δροσερό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με φράουλες, μας προτείνει για σήμερα το foodmood.gr.
Από τη Χιλή, λένε ότι είναι η καταγωγή της φράουλας και προέρχεται από τις μικρές αγριοφράουλες του δάσους, που στη συνέχεια μεταφυτεύθηκαν στους κήπους , καλλιεργήθηκαν και εκτιμήθηκαν δεόντως από τους αρχαίους Ρωμαίους. Οι Γάλλοι ήταν λάτρεις της φράουλας τις οποίες κατά τον 15ο αιώνα συνόδευαν με σαντιγί.
Σήμερα, οι φράουλες είναι από τα πιό διαδεδομένα είδη μούρου. Έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι η καλύτερη πηγή φρούτου σε βιταμίνη C.
Είναι πολύ ευαίσθητες και πρέπει να καταναλώνονται σχετικά άμεσα. Προτιμήστε αυτές που έχουν φυσιολογικό μέγεθος και πλύντε τις σχολαστικά.
Ταιριάζουν υπέροχα με τη σοκολάτα και γίνονται νόστιμη μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού.
Άν τις ραντίσετε με λίγο κονιάκ ή ξύδι βαλσάμικο απελευθερώνουν τα αρώματα τους.
Εύκολο, δροσερό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με φράουλες.

ΥΛΙΚΑ
1/2 πακέτο μπισκότα digestive
300 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τύπου φιλαδέλφεια
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. φράουλες
λίγο χυμό πορτοκάλι ή κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την άχνη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, να αφρατέψει. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα μοιράζουμε στα μπολάκια και ραντίζουμε με τον χυμό ή το κονιάκ. Ρίχνουμε 2-3 φράουλες κομμένες στη μέση και προσθέτουμε την κρέμα μας. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, να σφίξει το γλυκό. Σερβίρουμε βάζοντας 2-3 φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου.