[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Χωρισμένη στα δύο η κυβέρνηση για την περικοπή των συντάξεωνΗ περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.


Aρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη να ζητούν επαναδιαπραγμάτευση με τους θεσμούς  ενώ όλο και περισσότεροι αρχίζουν δειλά δειλά να … ψελλίζουν περί αντισταθμιστικών μέτρων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γραμμές, με την πρώτη να λέει ότι δεν μπορούμε επί του παρόντος να συζητάμε για την περικοπή των συντάξεων και ότι αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ομαλή έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο. Σε αυτή περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, σημείωσε πως «τα συμπεφωνημένα είναι συμπεφωνημένα», παίρνοντας έτσι αποστάσεις από βουλευτές του κόμματος που ζητούν να γίνουν προσπάθειες για να περισωθούν οι συντάξεις ή να μετατεθεί για αργότερο το «ψαλίδισμά» τους.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημείωσε πάντως ότι ενδεχομένως να υπάρξουν οριακές αλλαγές βοηθούσης της οικονομίας χωρίς όμως να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Φθινόπωρο, σημειώνοντας πως  ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Τσακαλώτος έχουν δώσει κάποια λαβή στους δανειστές να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα θα κάνει πίσω και δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχει  ψηφίσει.

Εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι απόψεις που εξέφρασαν όμως σήμερα ο Νίκος Φίλης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου οι οποίοι ζήτησαν επιτακτικά από την κυβέρνηση να αποτρέψει την περικοπή των συντάξεων. «Μέτρα όπως περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να αποτραπούν» δήλωσε για να προσθέσει πως αν δεν μπορεί να γίνει αυτό θα πρέπει να ψηφιστούν αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία στην πράξη θα ακυρώνουν τις μειώσεις στις συντάξεις.

Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η σημερινή ή μια μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει πλήρως την 13η σύνταξη, όχι ως εφάπαξ βοήθημα, καθότι η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ο … συνήθης ύποπτος Νίκος Φίλης που αποτελεί τη «φωνή» της ομάδας των 53+ , υποστήριξε την Τετάρτη ότι «οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν» γιατί όπως είπε «περαιτέρω μείωση σημαίνει διάλυση και των οικογενειών που ζουν με τη σύνταξη του παππού».

Σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 τάχθηκε υπέρ της διαπραγμάτευσης για την άρση της μείωσης των συντάξεων λέγοντας ότι «η επιμονή για περικοπή συντάξεων που είναι αίτημα του ΔΝΤ και την επέβαλαν στην κυβέρνηση είναι μια επιμονή που ικανοποιεί μια ακραία ιδεοληψία των δανειστών».

Εκτός όμως από το θέμα των συντάξεων, ο κ. Φίλης έθιξε και τα υψηλά πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα, τα οποία «μειώνουν την ανάπτυξη».

«Δεν μπορούμε να έχουμε υπερπλεονάσματα αλλά αν έχουμε γιατί να πάμε σε μείωση συντάξεων;» αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης.

από το in.gr


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]