Κόντρα Καλαφάτη - ΣΥΡΙΖΑ μέρος... δεύτερο! Η διαμάχη που ξεκίνησε μεταξύ των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης και του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας συνεχίστηκε και σήμερα.


Σε δηλώσεις του, το πρωί, στο Πρακτορείο FM (το ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων), ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουΐτσης, είπε για τον κ. Καλαφάτη:

"Δεν είναι μόνο ο κ.Καλαφάτης που αποφεύγει να καταδικάσει την ακροδεξιά βία, το ίδιο κάνει και η ΝΔ. Καταδικάζει μεν τη βία γενικά και αμέσως μετά επιδίδεται σε ένα ακατάλυπτο παραλήρημα, όπου ανακατώνει τον Οκτώβρη του 2008, χρεώνει στον πρωθυπουργό την πολιτική βία στη χώρα και ουσιαστικά αναμασά ένα θεώρημα περί συγκοινωνούντων δοχείων της βίας. Η’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ορισμένη σχέση με όλη αυτή την ιστορία. Πρόκειται για ένα fake news, για ένα κατασκεύασμα. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα".

Και λίγο αργότερα, το έκανε... πιο προσωπικό: " “Ο κ.Καλαφάτης το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό. Στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο που μεταδιδόταν live βγήκε και κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική βία, ανακάτεψε τους νεκρούς της Μαρφίν, τα όσα γίνονταν προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι πράγματα ειλικρινά ντροπιαστικά και γι αυτούς που τα λένε και τα ισχυρίζονται και πολύ περισσότερο για τον δημόσιο διάλογο. Δεν μπορεί να γίνεται δημόσιος διάλογος με αυτούς τους όρους. Θα πρέπει να καταλάβουν και στη ΝΔ και στην τοπική ΝΔ και γενικότερα ότι η Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει σελίδα. Η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη εδώ και δεκαετίες έχει υπάρξει θέατρο πολιτικής βίας. Και συγκεκριμένης πολιτικής βίας με συγκεκριμένο πρόσημο. Είτε κρατικής, είτε παρακρατικής. Ο Μάης δυστυχώς έχει πολλά γεγονότα. Η συλλογική μνήμη υπάρχει και λειτουργεί. Και δυστυχώς όσα έγιναν με τον δήμαρχο δυστυχώς δημιούργησαν άσχημους συνειρμούς".

Η απάντηση του κ. Καλαφάτη ήρθε με την εξής γραπτή δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ξέρει πολύ καλά πως οι νεοδημοκράτες ήμασταν και είμαστε  μετωπικά αντίθετοι στην ακροδεξιά. Ξέρει ότι καταδικάσαμε και καταδικάζουμε τους τραμπούκους που βιαιοπραγούν, που λειτουργούν σαν προβοκάτορες και γίνονται νεροκουβαλητές της συριζέικης προπαγάνδας. Παρόλα αυτά, επιμένει με θράσος στη διαστρέβλωση, τα άκρα και τις ακρότητες, το φανατισμό και το διχασμό. Παίζει ανεύθυνα σε βάρος της Δημοκρατίας και της ενότητας των Ελλήνων. Σε αντίθεση με όσους μαχόμαστε το φασισμό σε όλες τις μορφές του, εξακολουθεί να καλύπτει και να υποθάλπει την πιο επικίνδυνη μορφή του, που – όπως τόνισε ο Μίκης – είναι η αριστερόστροφη. Ας καταλάβουν επιτέλους πως, και σε αυτό τον τομέα, δεν είναι κατήγοροι, αλλά κατηγορούμενοι. Το παρελθόν τους είναι αμαρτωλό και το παρόν προβληματικό. Σύντροφοι τους είναι εκείνοι που υπερασπίζονταν τρομοκράτες, υποκινούσαν επιθέσεις σε βάρος πολιτικών αντιπάλων τους, ανέχονταν και ανέχονται τη βία του Ρουβίκωνα, των αναρχικών και των κάθε λογής συλλογικοτήτων.»