Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, στον εισαγγελέα Σερρών. Τη μήνυση κατέθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Τάτσιος.



Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, αναγκάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, για να ζητήσουν “προστασία από την ανιστόρητη και μελλοντικά επισφαλή παράδοση του ονόματός μας στο γειτονικό κράτος των σλαβο-αλβανών. Ντρεπόμαστε που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ.Νικόλαος Κοτζιάς, όντας διορισμένος να διαπραγματευτεί ένα όνομα για τους γείτονες, που θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, επέδειξε ασέβεια στους αγώνες των προγόνων μας, που εργάσθηκαν σκληρά για τη διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και έθεσε σε κίνδυνο την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων”.


Στη μήνυσή τους υποστηρίζουν ότι “ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς κατέλυσε κάθε έννοια Δημοκρατίας, καθώς αρνήθηκε να συζητήσει με τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Μακεδόνες για το μείζον αυτό θέμα, ενώ συναντιόταν συχνότατα με τους ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ των Σκοπίων. Αδιαφόρησε για τη βούληση των εκατομμυρίων πραγματικών Ελλήνων που συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Αδιαφόρησε για τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας και πολλών άλλων Δήμων της χώρας, καθώς και για το αποτέλεσμα των δημόσιων διαβουλεύσεων που έγιναν στις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας, που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την ξεκάθαρη λαϊκή βούληση”.


Στη μήνυση περιλαμβάνονται αποσπάσματα των ψηφισμάτων που εκδόθηκαν από διάφορους δήμους της Βόρειας Ελλάδας.


Το πλήρες κείμενο της μήνυσης με κλικ εδώ.