Τρεις πορείες πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, για την Πρωτομαγιά: Μία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, μία του ΠΑΜΕ και μία της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.


Η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ ξεκίνησε από την πλατεία Αρχαίας Αγοράς και, μέσω των κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης, κατέληξε στο Μνημείο του Εργάτη, όπου έγιναν καταθέσεις στεφάνων.

Η πορεία του ΠΑΜΕ είχε για αφετηρία την πλατεία Δικαστηρίων (το άγαλμα του Βενιζέλου) και κατάληξη, επίσης, το Μνημείο του Εργάτη.

Αφετηρία για την πορεία της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ήταν η Καμάρα, ενώ τερματισμός κοινός με τις άλλες πορείες.

Δεν έλειψε ο συναγωνισμός της πιο... φιλεργατικής πορείας, αφού εκπρόσωπος της ΛΑΕ πέταξε το στεφάνι της ΔΑΚΕ που είχε κατατεθεί στο Μνημείο του Εργάτη, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έκανε, με το στεφάνι της ΕΔΟΘ ένας συμμετέχων στο μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η συμμετοχή στις πορείες δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, με αυτήν του ΠΑΜΕ, πάντως, να έχει και πάθος και (το αναμενόμενο) πλήθος και αυτήν της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς να ακολουθεί. Μάλλον απογοητευτικό το μέγεθος της πορείας του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, για να δεδομένα των δύο οργανώσεων.

Η φωτογραφία είναι από την πορεία του ΠΑΜΕ.