Νέες σαρωτικές αλλαγές στην Formula 1

Ο στόχος της Liberty Media από τότε που ανέλαβε τις τύχες της Formula 1, είναι να την κάνει ακόμη πιο ελκυστική, με στόχο φυσικά να ανέβουν τα έσοδα της.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης

Έτσι προχωρά σε μια λήψη μέτρων που θα την φέρουν μπροστά στον επιθυμητό στόχο και σε περισσότερα έσοδα στα ταμεια της. Το πρώτο βήμα είναι η πιο… επιθετική προώθηση στα media μέσω πολλών βίντεο από τη δράση εντός πίστας και συνεντεύξεων των πρωταγωνιστών.

Στο δεύτερο βήμα εντάσσεται και η αλλαγή σε κανονισμούς και διαδικασίες σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται στο προσκήνιο και η υιοθέτηση της τακτικής του sprint race («σύντομης κούρσας») μέσω της οποία θα προκύπτει η σειρά εκκίνησης σε κάθε Grand Prix.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Liberty Media, την Παρασκευή θα διεξάγονται οι τεχνικοί έλεγχοι στα μονοθέσια και οι δύο γύροι ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ το Σάββατο θα διεξάγονται κανονικά οι χρονομετρημένες κατατακτήριες δοκιμές και από τους χρόνους των μονοθεσίων θα διαμορφωθεί η σειρά εκκίνησης στην sprint race.

Κατά τη διάρκειά της δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με χρήση ελαστικών και καυσίμων με αποτέλεσμα την ελευθερία των ομάδων και τη αύξηση του ανταγωνισμού και του θεάματος. Υπενθυμίζω πώς οι ομάδες της Formula 1, είναι εξοργισμένες καθώς το 2017 είδαν για πρώτη φορά να μειώνονται τα έσοδά τους κατά 47 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι δέκα ομάδες μοιράστηκαν για το 2017 το ποσόν των 919 εκατ. δολαρίων αντί 966 κατ. δολαρίων το 2016. Η διαφορά φαίνεται ασήμαντη, ωστόσο οι υπεύθυνοι των ομάδων φοβούνται, ότι η πτωτική τάση μπορεί να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με απρόβλεπτες συνέπειες πλέον. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η νέα διοργανώτρια αρχή προχώρησε σε αυτές τις ανακοινώσεις. Για να καθησυχάσει τις ομάδες και κυρίως τα βαριά χαρτιά του πρωταθλήματος, όπως η Ferrari, η Mercedes, η MacLaren, η Red Bul.

Σχόλια