Απορρίπτει erga omnes ονομασία ο ΖάεφΤην ελληνική απαίτηση για erga omnes ονομασία, απορρίπτει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι το όνομα της γειτονικής χώρας θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για διεθνή χρήση, δείχνοντας πως τυχόν συμφωνία είναι πολύ μακριά.«Δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος, αφού η χρήση του ονόματος στο εσωτερικό, δεν επηρεάζει την Ελλάδα», υποστήριξε!

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, αναφέρθηκε στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το ονοματολογικό, καθώς και στα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

«Ανοικτά παραμένουν ακόμη θέματα που σχετίζονται με το εύρος της χρήσης της ονομασίας, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας για διεθνή χρήση. Είμαστε αρκετά κοντά στη λύση που θα επιβεβαιώνει τους όρους της ταυτότητας, εθνικότητας και γλώσσας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ζήτημα του αλυτρωτισμού που θέτει στο τραπέζι η Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ επεσήμανε θα υπάρξουν ρυθμίσεις που θα δείχνουν ότι η γειτονική δεν έχει εδαφικές βλέψεις, ούτε πρόθεση να παραβιάσει τα σύνορα και να παρέμβει στην ελληνική κληρονομιά, κάτι που, όπως υπογράμμισε , ισχύει και για την χώρα μας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας τόνισε ότι είναι πιθανή ενός δημοψηφίσματος. «Το θέμα είναι ο χρόνος διεξαγωγής του. Εάν θα γίνει μετά την συμφωνία ή πριν την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», τόνισε.

Σχόλια