ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης: Στέλνουν μετρό στα δυτικά χωρίς εξασφαλισμένους πόρους

Κριτική στη διαβούλευση που άνοιξε, σήμερα, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη, ασκεί η Διοικούσα Επιτροπή Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, οι διοικούντες το έργο του Μετρό “οργανώνοντας διαβουλεύσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων νομίζουν ότι προχωρούν το έργο. Απλώς σκιαγραφούν μία εικονική πραγματικότητα και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους Θεσσαλονικείς. Αντί να κάνουν καλά τη δουλειά τους, προπαγανδίζουν μελλοντικούς σχεδιασμούς, παριστάνοντας τους οραματιστές”.


Τονίζει πως “χωρίς εξασφαλισμένους πόρους δεν πρόκειται να προλάβουν να κάνουν τίποτα δυτικά. Το γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι και το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι να συγκαλύψουν  τα ιστορικά τους λάθη, τις ανακολουθίες τους και την ανικανότητά τους να παραδώσουν το σύνολο του έργου στην πρώτη του διαδρομή (δηλαδή τη διαδρομή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης)”.


Για τη ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης “κάθε διαβούλευση είναι προσχηματική, γίνεται για τα μάτια του κόσμου και προς επίτευξη δυστυχώς πολιτικών, ακόμη και προσωπικών φιλοδοξιών”.


Όσον αφορά τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για την επέκταση του μετρό στα δυτικά, αυτή θα γίνει “όχι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά από τις κοινωνικές και πολιτικές εκείνες δυνάμεις που πάντοτε πίστευαν στο Μετρό και που έχουν πραγματική και όχι «αριστερή» ευαισθησία για τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης”.

Σχόλια