Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Από Αύγουστο και... βλέπουμε οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του το Βερολίνο… Οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα ληφθούν με το τέλος του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ."Θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους", η οποία αναμένεται στα μέσα Ιουλίου. "Θα ασχοληθούμε με τη βιωσιμότητα του χρέους με το τέλος του προγράμματος" ανέφερε.


Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Μοσκοβισί έχει θέσει κατ' επανάληψη ως ορόσημο για τη συνολική πολιτική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, το χρέος και την εποπτεία μετά μνημονίου, την 21η Ιουνίου (σύνοδος Eurogroup). Μάλιστα, λόγω των ανησυχιών περί καθυστέρησης στην 4η αξιολόγηση έχει τεθεί και ένα "σχέδιο Β" για συμφωνία λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Ιουλίου, όταν συνέρχονται εκ νέου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Οι δηλώσεις έγιναν λίγη ώρα μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον ομόλογό του Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο. Ο εκπρόσωπος του Σολτς απέφυγε να σχολιάσει το αντικείμενο της συνάντησης των δύο υπουργών και αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


Η αρνητική διάθεση της Γερμανίας φάνηκε και από τις πληροφορίες για ενστάσεις αναφορικά με τις παρεμβάσεις στο χρέος και την σύνδεσή τους με το γαλλικό κλειδί και αυστηρότερη μετα-μνημονιακή εποπτεία που μεταφέρθηκαν και στις χθεσινές συνόδους του EWG και του Washington Group, τις οποίες δημοσιεύει το capital.gr.


Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την ελληνική πλευρά, η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο διεξήχθη σε θετικό κλίμα. Γίνεται λόγος από τις ίδιες πηγές για διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας: "τίποτα λιγότερο τίποτα διαφορετικό" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Ήταν η πρώτη κατ' ιδίαν συνάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γερμανού ομολόγου του Όλαφ Σολτς.


Στην ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών αναρτάται tweet και φωτογραφία από τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του και Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς. "Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση - Ο ομοσπονδιακός Υπ. Οικονομικών Olaf Scholz συναντά τον Έλληνα Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο", αναφέρει στην ανάρτηση.

Σχόλια