[Εκλογές][bsummary]

Ενημερώνει σήμερα η ΕΥΑΘ για το τι έγινε και μείναμε χωρίς νερό


Με τις ποσότητες νερού που εισέρχονται στο δίκτυο της πόλης αυτήν την ώρα είναι απολύτως ικανοποιητικές, η ΕΥΑΘ αποφάσισε να ενημερώσει, σήμερα το μεσημέρι, με συνέντευξη Τύπου, για το τι έγινε και μείναμε χωρίς νερό στη Θεσσαλονίκη.Η απόφαση για ενημέρωση έρχεται δύο μέρες μετά την εντολή του εισαγγελέα στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να διενεργήσει έρευνα για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για την έντονη λειψυδρία στην πόλη, από τη βλάβη στο δίκτυο που υδροδοτεί την πόλη από την Αραβησσό Πέλλας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, η μέση ωριαία παροχή νερού από την Αραβησσό, τον Αλιάκμονα (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού) και συμπληρωματικές πηγές αγγίζει τα 12.000 κ.μ., ποσότητα μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη που είναι τα 10.500 κ.μ./ώρα. 


Στο μεταξύ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, με δήλωσή του ζήτησε συγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την ταλαιπωρία:


"Αν και η μεγάλη και πολύ σοβαρή βλάβη του αγωγού της Αραβησσού αποκαταστάθηκε τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί από την αρχή, δηλ. το μεσημέρι της Παρασκευής 30/3/18, Αν και η επανατροφοδότηση του δικτύου της πόλης  με το νερό της Αραβησσού έχει ξεκινήσει εδώ και ένα 24ωρο, έχοντας εξασφαλίσει  όλους τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας για το πόσιμο νερό, Αν και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία της Εταιρείας,


Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στερούμενοι ενός κοινού αγαθού όπως το νερό. Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. και εγώ προσωπικά ζητούμε συγνώμη και κυρίως από τους πιο ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας. Θεωρούμε βέβαια ότι οφείλουμε να παρουσιάσουμε τη σειρά των γεγονότων, τη σειρά των ενεργειών μας και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού από την πόλη”, δήλωσε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]