Δυο σπίτια και μια επιχείρηση, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, είχε ανοίξει τριμελής σπείρα Ρομά διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.


Από το Μάιο ως τον Οκτώβριο του 2018, οι τρεις διαρρήκτες είχαν καρπωθεί χρήματα και είδη συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο 22χρονης για να πηγαίνουν στους "στόχους" τους και, σε κάθε διάρρηξη, διαφορετικές κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Το αυτοκίνητο βρέθηκε παρατημένο στον Ασπρόπυργο Αττικής και με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία έφθασε στα ίχνη τους. Κάτω από τη θέση του συνοδηγού οι δράστες είχαν κρύψει και δύο κατσαβίδια που χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν τις πόρτες των διαμερισμάτων.

Τα κλοπιμαία η σπείρα τα κρατούσε στο σπίτι 34χρονου, στα Υψώματα Διαβατών, στο οποίο ο ιδιοκτήτης είχε φροντίσει να τοποθετήσει παράνομο κύκλωμα παρακολούθησης, για να βλέπει ποιοι πλησίαζαν.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις δράστες δεν... έπεσαν αμαχητί. Πάλεψαν με τους αστυνομικούς, για να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης - Συμμορία», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», της «Αντίστασης», της «Απείθειας» και για παράβαση του Νόμου «Περί προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» (αφορά την 22χρονη) και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Τις φωτογραφίες από τις... δραστηριότητες της σπείρας έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.