Επιχειρήσεις κολοσσοί των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ

Επιχειρήσεις – κολοσσοί των ΗΠΑ, καθώς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ -αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις- Τζόναθαν Κοέν στη συνάντηση που είχε σήμερα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ρεμπέκα Φονγκ.


Πρόσθεσε πως στόχος είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ και ταυτόχρονα να διερευνηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα. Επισήμανε ότι για το διάστημα διεξαγωγής της ΔΕΘ έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και ομιλίες.


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίικης Γιάννης Μπουτάρης δεν… ενθάρρυνε την προοπτική επενδύσεων, αφού υπογράμμισε πως, στην Ελλάδα εξαιτίας της γραφειοκρατίας το περιβάλλον εξακολουθεί να μην είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για ξένες επενδύσεις. Έσπευσε, πάντως, να προσθέσει ότι στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες. Ενδεικτικά ανέφερε το σχέδιο αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της πόλης, το οποίο εκπονείται από την Παγκόσμια Τράπεζα. Πρόσθεσε, δε, ότι μετά την επιτυχημένη προσπάθεια προβολής της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, στόχος της διοίκησης του δήμου είναι η ανάδειξη της πόλης και ως επενδυτικού προορισμού.

Σχόλια