ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Νεκρός είναι τελικά ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας και ειδικότερα του Mirage που κατέπεσε πριν λίγες ώρες στην περιοχή της Σκύρου, σύμφωνα με τουιτάρισμα του Π. Καμμένου!



Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o Yπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Πάνος Καμμένος, κάτι, πάντως, που προκάλεσε πλείστες όσες αντιδράσεις, αφού όλοι περίμεναν κάποια ανακοίνωση από το υπουργείο κι όχι ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια.

Από νωρίς το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή του M2000-5, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μαζί με έτερο ομοίου τύπου επέστρεφαν στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο κεντρικό Αιγαίο. Όπως μετέδωσε ο πιλότος του αεροσκάφους που επέστρεψε, έχασε επαφή με τον κυβερνήτη του δεύτερου Μιράζ κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση, από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοινώθηκε ότι στην περιοχή δεν γίνονταν πτήσεις Τουρκικών αεροσκαφών. Η ολιγόλογη ανακοίνωση ήρθε μετά από κάποια δημοσιεύματα σε σάιτ της Τουρκίας πως υπήρξε αερομαχία στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.



Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».