[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δήμαρχο μακεδονομάχο τιμά ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Την προτομή του αείμνηστου ήρωα των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913) και Δημάρχου Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου αποκαλύπτει, στον προ του Δημοτικού Σταδίου Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» χώρο μνήμης (28ης Οκτωβρίου αριθ. 157, Αμπελόκηποι) ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.Οργανωτές της εκδήλωσης είναι το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Λεμεσού, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 11:00 π.μ. .


Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης γίνεται ο δεύτερος δήμος στην Ελλάδα, μετά τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος τιμά τον Χριστόδουλο Σώζο με μία προτομή του αναγνωρίζοντας τη θυσία του καθώς όντας εν ενεργεία Δήμαρχος και με το ξέσπασμα των Βαλκανικών Πολέμων ήρθε στην Ελλάδα και κατατάχθηκε στον ελληνικό στρατό ως εθελοντής. Στις μάχες για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, (Μάχη του Μπιζανίου), έπεσε ηρωικά μαχόμενος από τούρκικο βόλι στις 6 Δεκεμβρίου 1912, στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας. Με τη θυσία του αυτή γίνεται ο πρώτος και μοναδικός Δήμαρχος σε ολόκληρο τον ελληνισμό που πέφτει μαχόμενος σε μάχη ως απλός στρατιώτης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]