[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στο ΣτΕ: Σκοταδιστικές οι απόψεις σας!

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, χαρακτηρίζει σκοταδιστικές τις απόψεις του ΣτΕ!Αφού εκφράζει τη δυσφορία του καθώς «πληροφορήθηκε από επιλεκτικές διαρροές την απόφαση», περνά σε ευθεία κριτική της απόφασης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει:


«Το Υπουργείο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους. Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει “αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων. Σημειώνεται δε, ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί πλήρως και έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας”.


Το Υπουργείο, τέλος, “θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση».Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]