[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Από αύριο ο ΟΛΘ στα χέρια της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει ο Ιβάν Σαββίδης

O Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, αλλάζει και τυπικά χέρια από αύριο, καθώς σήμερα καταβλήθηκε το ποσό των 231,9 εκατομμυρίων ευρώ από την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο Ιβάν Σαββίδης.
Αύριο Παρασκευή, 23 Μαρτίου και πριν το μεσημέρι, αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε. και το τιμόνι του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης παίρνουν στα χέρια τους οι ιδιώτες επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα κατατέθηκαν τα 231,9 εκατομμύρια ευρώ του τιμήματος απόκτησης του 67% του ελληνικού δημοσίου και το μόνο που μένει για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αύριο το πρωί, είναι η μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών, δια του Χρηματιστηρίου, από το ΤΑΙΠΕΔ στη South Europe Gateway Thessaloniki, την εταιρεία ειδικού σκοπού που έχει συστήσει η τριάδα των επενδυτών, δηλαδή του γερμανικού fund DIEP, της γαλλικής Terminal Link και της Belterra Investments του Ιβάν Σαββίδη.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι o συντονιστής της Κοινοπραξίας των επενδυτών, μηχανικός κ. Σωτήρης Θεοφάνης. Eπίσης, θα μετέχουν: ο κ. Alexander on Mellenthin, εκπροσωπώντας το fund DIEP, o κ. Βοris Wenzel, CEO της Terminal Link, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαββίδη κ. Arthur Davidian, o κ. Γαβριήλ Ιωάννου διευθυντής της SEGT, o κ. Παναγιώτης Αλευράς και ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ένα διευθυντικό στέλεχος της Terminal Link, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα συνεχίσει να εκπροσωπεί το μέλος δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άγγελος Βλάχος.

Με την ανάληψη της διοίκησης του ΟΛΘ, οι επενδυτές θα έχουν από την επομένη να αντιμετωπίσουν τα πρόσθετα προβλήματα που ανέκυψαν από την κατάργηση της τρίτης βάρδιας των τελωνειακών, στην Πύλη 16.

Το ιδιωτικό πλέον λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει με την υλοποίηση επενδύσεων και την ενίσχυση της θέσης του, να περάσει με ταχείς ρυθμούς στον αυξανόμενο περιφερειακό λιμενικό ανταγωνισμό.

Πηγή: Voria.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]