Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο δήμο Αμπελοκήπων - ΜενεμένηςΜε τις δέουσες τιμές εορτάσθηκε το πρωί της Κυριακής 25 Μαρτίου η ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.


Στη Μενεμένη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία ακολούθησε επιµνηµόσυνη δέηση στο µνηµείο του Εθνοµάρτυρος Μητροπολίτου Σµύρνης Χρυσοστόµου και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, εκπροσώπους των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, κομμάτων, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και συλλόγων επί της οδού Θωμά Χατζίκου. 


Τον πανηγυρικό της ηµέρας εκφώνησε από το σολέα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της Μακεδονίας και των Μακεδόνων οπλαρχηγών στην Επανάσταση του 1821. 


Στους Αμπελόκηπους οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ηµέρας από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Παύλο Κεσόγλου, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε επιµνηµόσυνη δέηση στο Μνηµείο της Αγωνιζόµενης Μάνας του Λαού (πλατεία Επταλόφου) και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, εκπροσώπων των παρατάξεων του δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, κομμάτων, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας εκπροσώπου του Γ΄ Σώματος Στρατού καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. 


Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και συλλόγων του δήμου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γιάννη Χαλκίδη. Για πρώτη φορά παρέλασαν μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αμπελοκήπων οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Τις παρελάσεις έντυσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Χρυσοχόου. 

Σχόλια