Ψηφιακό μάρκετινγκ και κινηματογραφική παραγωγή στο 20ό ΦΝΘ


Ενα masterclass με θέμα «Πώς να βρείτε και να δημιουργήσετε το κοινό σας» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο πλαίσιο του 20ού ΦΝΘ, στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» από τις 17:30 έως και τις 19:30.

Ο Μπεν Τζόνσον, γενικός διευθυντής της Gruvi, εταιρείας τεχνολογίας μέσων που βοηθάει επιχειρήσεις ψυχαγωγίας να προσεγγίσουν και να αποκτήσουν ένα σταθερό διαδικτυακό κοινό, θα μοιραστεί πολύτιμες πληροφορίες για το ψηφιακό μάρκετιγκ των ταινιών απαντώντας στο ερώτημα «πώς προσεγγίζεις και δημιουργείς ένα κοινό κατά τα πρώιμα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής;».

Ο Μπεν Τζόνσον ασχολείται με τη διαδικτυακή διαφήμιση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις πρώτες ημέρες του Web 1.0 και πάντα τον ενδιέφεραν ιδιαίτερα οι δυνατότητες να προσεγγίσεις ένα κοινό και να επικοινωνήσεις μαζικά μαζί του: «Στο συνδεδεμένο κόσμο των νέων μέσων και της διασποράς πληροφοριών, οι παραδοσιακές στρατηγικές μάρκετινγκ που εστίαζαν στην προώθηση μιας ταινίας κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας είναι πλέον παρωχημένες και αναποτελεσματικές. Η συμπεριφορά του κοινού εξελίσσεται. Για να ξεχωρίσει η ταινία σου από τις υπόλοιπες και για να προσελκύσεις ένα νέο κοινό, πρέπει να αναλογιστείς και να αξιοποιήσεις μια σειρά από καινούργια εργαλείων και νέες μεθοδολογίες».

Η παρουσίαση του Μπεν Τζόνσον θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, σε θέματα όπως: γιατί οι παραδοσιακές αντιλήψεις σχετικά με τον μάρκετινγκ ταινιών είναι προβληματικές και ο μύθος της πρώτης εβδομάδας κυκλοφορίας· τι είναι η αξιακή αλυσίδα μιας ταινίας και πώς συγκεκριμένες πρακτικές μάρκετινγκ, εφόσον εφαρμοστούν εγκαίρως και σε πρώιμο στάδιο, μπορούν να βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις, στην αύξηση της χρηματοδότησης, καθώς και στην πώληση εισιτηρίων· πώς μπορείς να προσεγγίσεις το διαδικτυακό κοινό που σε ενδιαφέρει και να το πείσεις να παρακολουθήσει τις ταινίες σου είτε στις αίθουσες είτε στο ίντερνετ.

Σχόλια