[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

20ό ΦΝΘ: Αποδομώντας και ανοικοδομώντας μύθους


Με την ευκαιρία της παρουσίασης της καινούργιας ταινίας της Σάρα Ντράιβερ «Αληθινή έκρηξη: Η ύστερη εφηβεία του Ζαν-Μισέλ Mπασκιά», η σκηνοθέτις και ο Ντένις Λιμ, δημοσιογράφος και διευθυντής Προγράμματος στο Film Society του Lincoln Center της Νέας Υόρκης,
μιλάνε για την τέχνη του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, τη δημιουργική διαδικασία και την τεκμηρίωσή της, καθώς και για τα εικαστικά ρεύματα της εποχής στην Νέα Υόρκη. Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, στις 5 μ.μ. στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι).

«Αληθινή έκρηξη: Η ύστερη εφηβεία του Ζαν-Μισέλ Mπασκιά»
Η ταινία της Σάρα Ντράιβερ, που θα προβληθεί αύριο (Ολύμπιον, 20.30) και μεθαύριο («Σταύρος Τορνές, 18.00) παρουσιάζει την κληρονομιά του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, του καλλιτέχνη που συνδέθηκε όσο κανείς με την τέχνη του δρόμου, την αστική περιπλάνηση, το γκραφίτι, τον Γουόρχολ και την άγρια ζωή στη Νέα Υόρκη του ’80. Ένα ερωτικό γράμμα για αυτό το «κράμα Μότσαρτ και Ρεμπό» και για μια εποχή ελευθερίας που χάθηκε ανεπιστρεπτί.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]