130 πυρκαγιές από χθες μέχρι σήμερα!

Στον εντυπωσιακό για την εποχή αριθμό των 130, έφτασαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 06.00 χτες το πρωί, μέχρι τις 06.00 σήμερα το πρωί, κάτι που υποχρέωσε την Πυροσβεστική να εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας την αυξημένη προσοχή των πολιτών και κυρίως των αγροτών.Από τις 130 πυρκαγιές οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, αλλά παραμένουν σε εξέλιξη πέντε, οι οποίες όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν εμπνέουν ανησυχία.


Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι στον Αυλώνα Αττικής, η οποία ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.


Η πυρκαγιά καίει δάσος, μέσα σε μια χαράδρα στη θέση Βούτημα και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Αυτή τη στιγμή παραμένουν στην περιοχή μόνο οι επίγειες δυνάμεις που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Συνολικά επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα.


Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα πύρινα μέτωπα στον Αυλώνα, στο Κιάτο, στην Αχάδα Ηρακλείου, στη Λύρα Μονεμβασιάς και στην περιοχή Άγναντα Ηλείας.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα είναι αυτή τη στιγμή βελτιωμένη.


Στον Αυλώνα η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων.


Στην περιοχή Στύλια του Κιάτου Κορινθίας επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα.


Στην Ηλεία η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για να κατασβέσουν πλήρως τη φωτιά.


Στην περιοχή Λύρα Μονεμβασιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες με έξι οχήματα.


Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 130 δασικές πυρκαγιές.


«Ανοιχτές», αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παραμένουν δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές στην Κρήτη (περιοχή Αχλάδα Ηρακλείου και Λάστος στην Σητεία) και στην Ρίζα Ξυλοκάστρου.

Σχόλια