[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Παρουσιάζεται στην ΕΣΗΕΜ-Θ το βιβλίο του Λεών Κοέν


Το βιβλίο του Λεών Κοέν με τίτλο "Από την Ελλάδα στο Μπίρκεναου", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κυαναυγή", θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σεμιναρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 19.00.

Η ιδιότητα του Λεών Κοέν ως μέλους της Ζόντερκομάντο καθιστά την αυτοβιογραφία του ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, που μας γνωστοποιεί τις λεπτομέρειες της πιο σκοτεινής σελίδας του 20ου αιώνα, όπως τις έζησε ο ίδιος. Αποτελεί επίσης μια από τις ελάχιστες μαρτυρίες για τη μέρα που οι κρατούμενοι βρήκαν το θάρρος να ορθώσουν το ανάστημά τους και να εξεγερθούν στη φασιστική φονική μηχανή επιλέγοντας να πεθάνουν ελεύθεροι με τους δικούς τους όρους. 

Η αποστολή αυτού του βιβλίου, όπως γράφει ο ίδιος ο Λεών Κοέν είναι να μην ξεχαστούν ποτέ τα όσα συνέβησαν. Να συμβάλλει στο μέτρο που του αναλογεί, στη συνειδητοποίηση του κόσμου ότι οι θηριωδίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι συνάνθρωποί μας στα στρατόπεδα του θανάτου δεν πρέπει να συμβούν ποτέ ξανά.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]