Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπάθησε, πριν από λίγο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά την κατακραυγή που έχει ξεσηκωθεί στην πόλη, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, για τις δηλώσεις του περί αλλαγής της ονομασίας του  αεροδρομίου «Μακεδονία».


Ο Γιάννης Μπουτάρης μάζεψε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ έξω από το γραφείο του, στον τρίτο όροφο του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης και, με μια σύντομη -καλά προετοιμασμένη- δήλωσή του, έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του και για... μονταζιέρες (όχι, φυσικά, με αυτήν την έκφραση).

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι απομονώθηκε μια φράση από ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασε και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Είπε επί λέξει: "Από τη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν ορισμένες δηλώσεις μου. Και αυτό, το ότι παρερμηνεύτηκαν και πάρθηκε ένα κομματάκι το οποίο μπορεί να παρερμηνευτεί, να δείτε όλα τα πρακτικά και την ομιλία που έκανα χθες, τις δηλώσεις που έκανα χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον πρέπει να τονίσω ότι, ό,τι ελέχθει, ήτανε μπροστά όλοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης. Δεν τους έκαναν εντύπωση αυτά που είπα, ούτε αντιδράσανε".

Όσο για τις σημερινές δηλώσεις του στον Σκάι, υποστήριξε ότι "ξαφνικά σήμερα το πρωί, με πήρανε στο τηλέφωνο. Κοιμόμουνα. Από το Σκάι και μου πετάξανε ένα πράγμα το οποίο δεν το... Με μπέρδεψε, αν θέλετε. Δεν ζήτησα ποτέ αλλαγή του ονόματος Μακεδονία. Προβληματίστηκα. Προβληματίστηκα και είναι απολύτως ξεκάθαρο. Τώρα, το Νίκος Γκάλης, που μπήκε στη μέση, με ρώτησε μία κυρία που είναι με τον κ. Οικονόμου, δεν θυμάμαι το όνομά της, 'δηλαδή αν θα προτεινόταν αλλαγή ονόματος ποιο θα λέγατε;' και φυσικά εγώ είπα.. Νίκος Γκάλης. Κι αυτό γιατί ο Νίκος Γκάλης είναι μία διεθνής προσωπικότητα και είναι, προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη που είναι μπασκετομάνα και σας το θυμίζω και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο Hall Of Fame του μπάσκετ. Αυτό με ρωτήσανε, αυτό απάντησα". 

Μέσα στο Δημαρχείο βρέθηκε ένας πολίτης, που ζήτησε να ρωτήσει κάτι τον Δήμαρχο, αλλά ο Γιάννης Μπουτάρης αρνήθηκε. Τότε αυτός άρχισε να φωνάζει: "Αυτός ο κύριος δεν εκφράζει τους Θεσσαλονικείς"!

Ο Γιάννης Μπουτάρης απομακρύνθηκε προς το γραφείο του, λέγοντας προς κάποιους δημοσιογράφους που τον ακολούθησαν: «Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή».