Ζευγάρι Βουλγάρων καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, για τη δολοφονία 53χρονου Βούλγαρου ομοεθνή τους, το Φεβρουάριο του 2015, σε χωριό των Σερρών.


Ο άνδρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ μαζί του καταδικάστηκε και η 40χρονη σύζυγός του, για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, στην οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ερήμην, καθώς είναι φυγόδικοι και αναζητούνται από την αστυνομιία.

Σε πρώτο βαθμό, το Μάρτιο του 2017 είχαν καταδικαστεί ακόμη τρία άτομα, ένας 41χρονος Βούλγαρος, η 42χρονη γυναίκα του και η 24χρονη κόρη του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 53χρονος είχε παρασύρει την 24χρονη, τη μητέρα της καθώς και τη 40χρονη γυναίκα που καταδικάστηκε σήμερα, σε ορεινή περιοχή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εκεί, όπως καταγγέλθηκε, βιάστηκε η 24χρονη, ενώ οι άλλες δύο γυναίκες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και κατήγγειλαν στους συζύγους τους τα όσα συνέβησαν.

Οι δύο οικογένειες αποφάσισαν να εκδικηθούν τον 53χρονο, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί πως είχε κατηγορηθεί για βιασμούς και στην πατρίδα του. Έτσι, την 1η Φεβρουαρίου 2015 ο 50χρονος (που καταδικάστηκε σήμερα), μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον σεσημασμένο σε κτηνοτροφική μονάδα που εργαζόταν σε αγροτική περιοχή των Σερρών. Εκεί, από κοινού με τα άλλα τέσσερα άτομα, χτύπησαν θανάσιμα τον άνδρα με τσεκούρι.

Ο 53χρονος βρέθηκε δυο μέρες αργότερα νεκρός μέσα σε ένα χαντάκι, χτυπημένος και δεμένος χειροπόδαρα με μεταλλικό σύρμα.