Στο εύλογο ποδοσφαιρικό ερώτημα, γιατί ο ΠΑΟΚ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, την απάντηση μπορεί να σας την δώσει και ένα παιδί του νηπιαγωγείου.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Μα, γιατί έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, σαν μονάδες και με εξαίρετη ποδοσφαιρική ποιότητα. Παρακολουθήστε το δεύτερο τέρμα στην Λαμία και θα συμφωνήστε μαζί μου. Το γκολ του Μαουρίτσιο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο Βραζιλιάνος φέρνει το σώμα του παράλληλα με το έδαφος για να στείλει την μπάλα εκεί που δε μπορεί να αντιδράσει ο αμυντικός που προσπαθεί να κλείσει το οπτικό πεδίο του χάφ του ΠΑΟΚ. Εκπληκτικό γκολ, με την μπάλα να πάει εκεί που κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι. Το γκολ του Μαουρίτσιο δεν ήταν εύκολο γκολ όσο και να μας φαίνεται έτσι. Θέλει μεγάλη ψυχραιμία και ποδοσφαιρική δεξιοτεχνία.

Ο φετινός ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες που από μόνοι τους μπορούν να καθορίσουν ένα ματς. Σε μία φάση, όπως στο πρώτο γκολ όπου και πάλι ο Μαουρίτσιο βγάζει τον Μπίσεσβαρ, μόνο του σε θέση πάσας. Εκείνο που παρατηρώ επίσης είναι ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκει τρόπο να ξεκλειδώνει άμυνες, όπως η σκληρή διάταξη της Λαμίας, και αυτό οφείλεται στον Λουτσέσκου..

Αυτός είναι ο φετινός ΠΑΟΚ που αυτή την ώρα διανύει μια εκπληκτική περίοδο, καλύτερη ίσως από ποτέ. Τονίζω και πάλι, τις ομάδες που πάνε για τίτλους τις κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Πιστεύω πώς ποτέ άλλοτε ο ΠΑΟΚ δεν έχει τέτοιο ρόστερ, γεμάτος με παίκτες τα χαρακτηριστικά των οποίων σπάνια τα συναντάς στα Ελληνικά γήπεδα. Και αν οχι τώρα με τέτοια ομάδα, τότε πότε;
Να σημειώσω τέλος πώς αυτή η ξέφρενη πορεία, με μια ρεαλιστική ματιά, οφείλεται πρώτα στην συμπεριφορά και την πίστη των ποδοσφαιριστών του. Και φυσικά είναι και η φιλοδοξία που δείχνουν οι παίκτες όταν το αποτέλεσμα είναι αντίθετο, όπως στο πρώτο 45λεπτο χθες που ο "Δικέφαλος" είχε μείνει στην αφλογιστία.
Είναι αυτονόητο γιατί όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν αυτή τη φιλοδοξία. Παγκοσμίως μια μεγάλη ομάδα αρνείται να χάσει, αυτό κάνει και ο ΠΑΟΚ , και είναι σε θέση φέτος να σμπαραλιάσει όλα τα ρεκόρ του, να μπει στο πάνθεον της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που κυνηγά κάθε παιχνίδι, κάθε τίτλο. Του αξίζουν τα πάντα σε μια σεζόν που μόνος του κερδίζει την καθολική αναγνώριση.

ΣΣ1
10η σερί νίκη (στο πρωτάθλημα), 9η συνεχόμενη εκτός έδρας, γεγονός που συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών και 15η συνολικά, σ’ ένα τρελό σερί που «τρέχει» από τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτός ο ΠΑΟΚ τα αξίζει όλα