Ώρα τίτλου για τον ΠΑΟΚ. Η ώρα πλησιάζει. Τα εννέα ματς που απομένουν μοιάζουν αιώνες για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που βρίσκονται σε έκσταση.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Οι ασπρόμαυροι είναι αποφασισμένοι να γράψουν ιστορία, και για πρώτη φορά ύστερα από τρεις δεκαετίες να γίνουν πρωταθλητές. Ένα όνειρο δεκαετιών, μιας ολόκληρης γενιάς οπαδών της σύγχρονης ποδοσφαιρικής εποχής που εξάπτει τα πάθη των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μπουν στην ποδοσφαιρική στρατόσφαιρα για να στέψουν τον αγαπημένο τους ΠΑΟΚ πρωταθλητή , και νταμπλούχο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του. Καμία έκπληξη σε αυτό, κυρίως μια που μιλάμε για τον λαό του ΠΑΟΚ.

Στο προκείμενο. Πάνω και πέρα από κάθε αγωνιστικό πλάνο, αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη στιγμή είναι ο τίτλος. Και σε αυτά τα ματς που απομένουν είναι βέβαιο πώς ο Λουτσέσκου θα δοκιμάσει τις δικές του προπονητικές αντοχές, σε έναν σύλλογο που έτσι και αλλιώς έχει ανέκαθεν υψηλούς στόχους και όνειρα. Αυτη η ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά με την ποιότητα της , την δημιουργική και εκτελεστική της ικανότητα, κάτι που βέβαια θα κληθεί να αποδείξει κόντρα στους βασικούς του αντιπάλους όταν έρθει η ώρα στην Τούμπα. Από ποιότητα πάντως είναι μακράν η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Κανείς και τίποτε δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν αυτό.

Στα υπόλοιπα ματς έως ότου κοπεί η κορδέλα του τερματισμού, δεν συγχωρούνται λάθη καθώς αυτά τα ματς θα ξεχωρίσουν τους άνδρες από τα παιδιά. Ο στόχος ένας και μεγάλος. Στόχος που υπαγορεύεται από τα όνειρα των οπαδών του Δικεφάλου, στόχος που θα δικαιώσει όλους αυτούς που περιμένουν καρτερικά την αγωνιστική έκρηξη, μετά από δεκαετίες αδικίας και χαμένων στόχων. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης, έχει μεγάλη ιστορία και οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, για να κατακτήσει τον τίτλο , επιβεβαιώντας την δυναμική του ως σύλλογος. Και τη μοναδικότητά του.

Ποτέ δεν μου άρεσε να μπλέκομαι στα πόδια του προπονητή ουτε να προσπαθώ να αναλύω τις σκέψεις του. Είναι βέβαιο ότι θα κάνει το καλύτερο και ο ίδιος και οι παίκτες του. Ας τους εμπιστευτούμε, μέχρι τέλους.