Τούρκοι και Βαλκάνιοι τουρίστες προτίμησαν την Θεσσαλονίκη για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι.


Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

"Για τους Τούρκους η Θεσσαλονίκη αποτελεί αγαπημένο προορισμό. Με κάθε ευκαιρία έρχονται να επισκεφθούν την πόλη, ενώ πρώτο στις επιλογές τους παραμένει το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ" σημείωσε ο κ.Θεολόγης.

Γενικότερα οι ξένοι τουρίστες που επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη τη συνδύασαν με τη Βέροια στο πλαίσιο του προσκυνηματικού τουρισμού, καθώς ακολουθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, αλλά και τα γύρω χιονοδρομικά κέντρα, σημείωσε ο κ.Θεολόγης.

Επανήλθαν οι εκδρομές προς Τουρκία


Αύξηση όμως παρατηρήθηκε και στις εκδρομές προς την Τουρκία, σε σχέση με πέρσι, που η ζήτηση ήταν μηδαμινή. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα λεωφορεία με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, που μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη, η αύξηση άγγιξε το 100% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, αλλά κυμάνθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2016, όπως ανέφερε ο κ.Θεολόγης.

"Το γεγονός ότι οι Απόκριες ήταν πολύ νωρίς, ευτυχώς δεν επηρέασε την τουριστική κίνηση είτε αυτή αφορούσε τον εισερχόμενο είτε τον εξερχόμενο τουρισμό" πρόσθεσε.

Αγαπημένοι προορισμοί των Θεσσαλονικέων εντός Ελλάδας, μιλώντας πάντα για τις οργανωμένες εκδρομές, παρέμειναν η Ξάνθη και η Πάτρα, ενώ φέτος, λόγω των δελεαστικών πακέτων, για πρώτη φορά ψηλά στις προτιμήσεις τους ανέβηκε το Ρέθυμνο. Σε ό,τι αφορά τα οργανωμένα αεροπορικά ταξίδια του εξωτερικού, πρώτη στις επιλογές ήρθε η Μάλτα.

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Ένωσης τουριστικών γραφείων από τον Οκτώβρη του 2017 (την αργία της 28ης Οκτωβρίου) άρχισε να διαφαίνεται αύξηση στις εκδρομές των Ελλήνων είτε εντός είτε εκτός συνόρων. Αυτό έγινε, σύμφωνα με τον κ.Θεολόγη, ιδιαίτερα εμφανές την περίοδο των Χριστουγέννων.