Ραγδαίες εξελίξεις μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 15.35

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ζουράρις.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά τη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις με δήλωσή του στο Βήμα αναφέρει ότι υποβάλει παραίτηση από υφυπουργός, την οποία θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα στη Βουλή.

Ο  Κώστας Ζουράρις υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά το υβριστικό παραλήρημα κατά του Ολυμπιακού και του Άρη. 

H ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης: «Απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις»

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα τα όσα είπε ο Υφυπουργός Παιδείας τα οποία προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το σημερινό σχόλιο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι, σε ραδιοφωνική εκπομπή, το οποίο προσβάλλει βαθύτατα το ιστορικό σωματείο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σεβόμαστε και αγκαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες και όσους πιστεύουν στο “ευ αγωνίζεσθαι”. Δεν ενστερνιζόμαστε δηλώσεις και κινήσεις που εκφεύγουν των ορίων του φιλάθλου πνεύματος και προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό».