Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Μαξίμου


Συγκέντρωση έξω από το Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα (9.00 π.μ. της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018) μέλη του ΠΑΜΕ.


Οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από τα κάγκελα του πρωθυπουργικού μεγάρου, έχουν αναρτήσει πανό με το σύνθημα "Περνάμε στην Αντεπίθεση - Κάτω τα Χέρια από την Απεργία" και διαμαρτύρονται για τα επίμαχα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στις απεργίες, τις μειώσεις και τους πλειστηριασμούς.

H διαμαρτυρία διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ, υπογραμμιζει: 

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία".

Το ΠΑΜΕ καλεί "σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12μμ Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής".

Επίσης, για τη Δευτέρα 15 Ιανουρίου, μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί "τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια".

Παρόμοια συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Σχόλια