[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καταγγελίες Παππά για ατασθαλίες στον ΟΑΣΘ


Καταγγελίες για ατασθαλίες στον παλιό ΟΑΣΘ έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1. 


Μίλησε για πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν όσους υπέγραψαν τα νομοθετήματα που αφορούσαν τον Οργανισμό.

«Το επιχειρηματικό κέρδος καταχωρούνταν στα έξοδα», κατήγγειλε ο κ. Παππάς. Όπως είπε, από το 1990 – 2016 με ένα κατατεθειμένο μετοχικό κεφάλαιο 20 εκ. οι μέτοχοι εισέπραξαν 324 εκ. και το Δημόσιο έβαλε 2 δισ., ενώ πρόσθεσε πως μέσα σε μόλις πέντε χρόνια από το 1990 – 1995 με μόλις κατατεθειμένο κεφάλαιο 1.180.000 ευρώ πάρθηκαν ως επιχειρηματικό κέρδος, 36 εκ. Τα στοιχεία προέρχονται από τους ισολογισμούς και έχουν πάει στη Δικαιοσύνη είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Μιλώντας για τους «μικρομετόχους» ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «υπήρχε μία μαύρη συναλλαγή» εξήγησε. «Υπήρχαν 424 άρτιες μετοχές και οι μέτοχοι είναι 1840, δηλαδή ο κάθε μέτοχος έχει κλάσμα της μετοχής. Ένα τέταρτο της μετοχής μπορεί να έχει πουληθεί και 100.000, αλλά στο συμβόλαιο γράφει 300 ευρώ». «Υπήρχε ένα προνομιακό καθεστώς που καλύπτονταν νομοθετικά» πρόσθεσε καταγγέλλοντας ότι «το 2014 ένα μήνα πριν τις εκλογές υπήρξε νόμος που «έκλεινε υποθέσεις» και έδιναν «κάλυψη» φορτώνοντας τις υποχρεώσεις στην επόμενη κυβέρνηση».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ διαβεβαίωσε ότι θα ερευνήσει ως το όριο των αρμοδιοτήτων του και μετά θα απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές. «Όποιος έχει υπογράψει αυτά τα νομοθετήματα έχει πολιτικές ευθύνες», σημείωσε και διερωτήθηκε για το πώς εγκρίθηκαν αυτά τα νομοθετήματα από την οικονομική υπηρεσία της Βουλής.

«Ο ΟΑΣΘ είναι μια προσωρινή μορφή. Ως διοίκηση έχουμε αναλάβει την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ εν λειτουργία για να μην μείνει η πόλη χωρίς συγκοινωνίες. Ο ΟΑΣΘ μετά το 2019 θα ενταχθεί κανονικά στη ΣΤΑΣΥ. Κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί αλλά θα πρέπει να διαχωρίσουν ποιοι είναι εργαζόμενοι και ποιοι μέτοχοι. Θα πρέπει να βοηθήσουν και οι εργαζόμενοι στην διαδικασία ανεύρεσης της πορείας του χρήματος. Που θα τα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα από μια «μαύρη διαδικασία». Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να ξεκαθαριστεί αυτή η κατάσταση», είπε ο κ. Παππάς.

Τέλος, σχετικά με τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στο δρόμο ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι παρέλαβε 240 λεωφορεία ικανά να βγουν στο δρόμο και σήμερα είναι 400.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]