Βαθιά ανάσα πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πλέον έχει μια τελευταία ευκαιρία για να διευθετήσει τις υποθέσεις των Εσιέν, Τοτσέ και Λέτο.
Να σημειώσουμε πώς οι ποδοσφαιριστές διαφώνησαν, αλλά ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε νέα αναβολή ως τις 7 Φεβρουαρίου. Προτάσσοντας το επιχείρημα ότι μπορούν να αντληθούν έσοδα από πωλήσεις παικτών στη μεταγραφική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη και επικαλούμενη την ιστορικότητα του συλλόγου, η πλευρά του Παναθηναικου ζήτησε αναβολή δυο εβδομάδων. Παρόλο λοιπόν που οι παίκτες δεν ήταν σύμφωνοι, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία δίνοντας νέα αναβολή ως τις 7 Φεβρουαρίου. Βέβαια όπως έγινε γνωστό και με σαφήνεια από την πλευρά του δικαστηρίου, αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία της ΠΑΕ να διευθετήσει τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Στο μεταξύ στο τελευταίο στάδιο φαίνεται πως βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με την Αλάνιασπορ.
Ο παίκτης, έχει εκφράσει την έντονη επιθυμία του να αποχωρήσει, αφού θεωρεί εξαιρετική πρόταση αυτή που του έγινε από την τουρκική ομάδα, με τις απολαβές του να φτάνουν τα 2,5 εκ. ευρώ για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Επί της ουσίας τα χρήματα που θα πάρουν οι «πράσινοι» αγγίζουν τις 800.000 ευρώ, την ώρα που ο παίκτης είναι διατεθειμένος να χαρίσει επιπλέον 100.000 ευρώ στην ομάδα από τα οφειλόμενα. Πάντως, το όφελος του Παναθηναικου από την πώληση του Αργεντινού, αν υπολογίσει κανείς και το συμβόλαιο του, θα φτάσει το 1,1 εκ. ευρώ.