[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Φαρμακοποιοί κατά Eurostat για τον αριθμό των φαρμακείων στην ΕλλάδαΑνακριβή χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) τα στοιχεία της Eurostat για το 2015 που δημοσιεύτηκαν χθες σε ιστοσελίδα ιατρικού περιεχομένου και δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει τελικά τα περισσότερα φαρμακεία στην Ευρώπη, αλλά βρίσκεται στην 9η θέση του σχετικού πίνακα μετά από χώρες όπως η Φινλανδία και η Γαλλία ως προς τον αριθμό φαρμακείων ή "φαρμακοποιών πάγκου".

Όπως ξεκαθαρίζει ο ΦΣΘ, τα στοιχεία αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, διότι συγκρίνονται ανόμοια πράγματα ως προς τον αριθμό φαρμακείων ανά χώρα. Αυτό σημαίνει ότι σε άλλη χώρα προσμετράται ο αριθμός των φαρμακείων και σε άλλη ο αριθμός των φαρμακοποιών που εργάζονται σε βιομηχανία, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές.
Επιπλέον ο ΦΣΘ, έχοντας ως στόχο να αποκαταστήσει την αλήθεια, παραπέμπει στα στοιχεία της PGEU (Pharmaceutical Group of The European Union-Πανευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών) που αφορούν τα υπάρχοντα φαρμακεία σε κάθε χώρα της Ευρώπης για το ίδιο έτος (2015) στο οποίο αναφέρεται και η Eurostat. Από τα στοιχεία της PGEU προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στον αριθμό των φαρμακείων ανά 100.000 κατοίκους.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης η δημοσιοποίηση στοιχείων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δυναμιτίζουν την ήδη υπάρχουσα κατάσταση προσφέροντας «επιχειρήματα» σε όσους οραματίζονται ανεξέλεγκτη ίδρυση φαρμακείων και μάλιστα από μη φαρμακοποιούς.  Ένα άλλο στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει αυτή τη θεωρία είναι οι αναφορές στο νέο νόμο περί επιχειρήσεων φαρμακείου και νομίμου εκπροσώπου αντί των ορθών όρων φαρμακείο και φαρμακοποιός που έχουν θεσπιστεί με τις αποφάσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.  

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]