Μια νίκη χωρίζει την ΑΕΚ από τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
Μετα την άνετη νίκη με 3-1 επί της Κέρκυρας οι «κιτρινόμαυροι» απέχουν μία νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ξανά στην έδρα τους, το ερχόμενο Σάββατο (17:15), προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή και να εξασφαλίσουν τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν εχουν πολλά περιθώρια ξεκούρασης καθώς ακολουθεί το Σάββατο η τελευταία της υποχρέωση για το πρωτάθλημα και προτελευταία για το 2017 (ακολουθεί το πρώτο ματς των «16» του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την επόμενη Τετάρτη). 
Στο μάτς αυτό  ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει σίγουρα διαθέσιμο τον Μάρκο Λιβάγια που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ είναι πιθανό να επιστρέψουν από τους τραυματισμούς τους οι Βράνιες και Τσόσιτς.
Στο μεταξύ τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει Ιανουαρίου χειρίζονται στην διοίκηση ώστε η ομάδα να ενισχυθεί για να μπορέσει να είναι δυνατή και στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Ένα από τα ονόματα που παίζουν, έχοντας μάλιστα επαφές, είναι εκείνο του Ερνάνι, ο οποίος δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην Πόρτο. 
Πάντως ο Μανόλο Χιμένεθ, διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις για τη μεταγραφή του παίκτη. Ο λόγος είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός θέλει παίκτες έτοιμους, με παιχνίδια στα πόδια τους, ώστε να μπουν άμεσα και να βοηθήσουν την ομάδα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.