Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 σετ (31-33, 25-17, 25-17, 25-16) τον Παναθηναϊκό στο PAOK Sports Arena , παρουσιάζοντας δυο αγωνιστικά πρόσωπα.
Ένα στο πρώτο σέτ, όπου παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ενώ στην συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβάλει τον ρυθμό του και να παίξει πολύ καλό βολλει. Μάλιστα ο Ιταλός τεχνικός χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους αθλητές του, καθώς πρέπει να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για το ρόστερ και τις αλλαγές που ενδεχομένως πρέπει να γίνουν. Ο Νατνιέλε Ριτσι, πάντως αναφέρθηκε μόνο στο παιχνίδι και οχι στις αλλαγές, λέγοντας: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές. Οι βασικοί παίκτες δε βοήθησαν όσο θα θέλαμε σε αυτό και είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Στο τέλος πήγαν όλα καλά». Από την πλευρα του ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης μιώντας για το μάτς της Δευτέρας κπόντρα στον Εθνικό δηλωσε: «Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Είναι ανάλογα όπως το αντιμετωπίζουμε εμείς. Προφανώς δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Σίγουρα ο Εθνικός έχει κάποια σκαμπανεβάσματα, περνάει κάποιες δυσκολίες, αλλά εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και θα πάμε στην Αλεξανδρούπολη καθαρά και μόνο για το τρίποντο που θα είναι και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Οι επερχόμενες αλλαγές


Η άφιξη του Κουμεντάκη , ο οποίος μπορεί να παίξει κανονικά την Δευτέρα στο ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρουπολης, φέρνει αναμφίβολα αλλαγές. Επίσης η παρατεταμένη στασιμότητα του Γκόμεζ, που ναι μέν ανεβαίνει, αλλά είναι πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του, δημιουργεί μια αγωνία και αμφιβολία για το πόσο μπορεί να φτάσει στα επίπεδα που έχει συνηθίσει τους πάντες, και φυσικά να δώσει λύσεις στον προπονητή. Η αλήθεια είναι πώς ο ΠΑΟΚ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τρεις διαγώνιους στην Ευρώπη, αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει σε συμφωνία, από την ώρα που δεν έχει αποφασίσει αν θα γίνει η αλλαγή του Γκόμεζ, όσο και αν όλα δείχνουν αλλαγή. Τα λεφτά που απαιτούνται είναι πολλά καθώς ο ΠΑΟΚ θα ψωνίσει από το πάνω ράφι στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα σκήπτρα στον Ελληνικό χώρο. Αυτό το διάστημα είναι καθοριστικό, καθώς οι αλλαγές πρέπει να γίνουν όσο γρηγορότερα γίνεται. Την ώρα που υπάρχουν πολλές και δύσκολες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα. Οσο για τον Ρανγκέλ, η διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ αναμένει να λύσει το θέμα με την ομάδα του ο Βραζιλιάνος και στην συνέχεια να προχωρήσει σε συμφωνία μαζί του.