[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Έκτακτη βοήθεια από την Ε.Ε. ζητούν ευρωβουλευτές της Ν.Δ.



Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «την έκτακτη ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις τεράστιες φονικές καταστροφές στην Αττική».


Όπως υπογραμμίζουν σε ερώτησή τους, το κόστος των υλικών καταστροφών είναι αδύνατο να εκτιμηθεί, καθώς η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη για δεύτερη συνεχή ημέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεκάδες  κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. 

Επισημαίνουν την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Πορτογαλία λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών του Οκτωβρίου, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης και ρωτούν:

- Υπάρχει η δυνατότητα και υπό ποιους όρους για έκτακτη ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των υποδομών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες;

- Έχουν υποβληθεί ως σήμερα από τις Ελληνικές Αρχές προς την Επιτροπή ολοκληρωμένα σχέδια προετοιμασίας του  κεντρικού Κράτους, Περιφερειών και Δήμων για την κλιματική αλλαγή;  
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]