Απίστευτη απάτη είχε στήσει 49χρονος στη Θεσσαλονίκη: Εμφανιζόταν ως αγοραστής αυτοκινήτων και έστελνε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα παραστατικά μεταφοράς των χρημάτων στους λογαριασμούς των θυμάτων, μόνον που αυτά ήταν πλαστά!



Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν τρεις τέτοιες περιπτώσεις απάτης και προχώρησαν χθες το μεσημέρι στη σύλληψη του 49χρονου.

Ο 49χρονος συνελήφθη πριν καταφέρει να εξαπατήσει 39χρονο, ο οποίος πουλούσε μέσω ιστοσελίδας το αυτοκίνητο της  συζύγου του. Ο 49χρονος τηλεφώνησε στον 39χρονο, ζήτησε να μάθει τις τεχνικές λεπτομέρειες του οχήματος κι έπειτα συμφώνησε να το αγοράσει, δήθεν για λογαριασμό του γιου του.

Ο 49χρονος, ως υποψήφιος αγοραστής απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον 39χρονο πλαστό τραπεζικό παραστατικό στο οποίο φαινόταν ότι είχε προχωρήσει στη μεταφορά 7.300 ευρώ. Το παραστατικό είχε ό,τι χρειαζόταν: Το λογότυπο της τράπεζας και τους αριθμούς των λογαριασμών. Έστειλε, επίσης, φωτοτυπία ταυτότητας που υποτιθέμενου γιου του.

Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες καθορίστηκε συνάντηση στην οποία ο 39χρονος θα παρέδιδε το αυτοκίνητο. Η αστυνομία, όμως, είχε φθάσει στα ίχνη του 49χρονου, καθώς είχε εξαπατήσει τρεις Θεσσαλονικείς με τον ίδιο τρόπο και, στο ραντεβού, αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, με τον ίδιο τρόπο είχε πάρει αυτοκίνητο από 30χρονο, το οποίο είχε, ήδη, πουλήσει σε 24χρονο για 3.000 ευρώ! Προδόθηκε, όμως, επειδή δεν είχε κάνει τη μεταβίβαση στο όνομά του!

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτες και πλαστογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.